Uludağ Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Fatih Karpat’ın, Gaziantep, Selçuk ve İstanbul Üniversitelerinden Öğretim Üyeleriyle Ortaklaşa Hazırladığı, Helikopter Geliştirmeye Yönelik Projesi Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TAI) Tarafından Desteklenmeye Uygun Bulundu.

Uludağ Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Fatih Karpat’ın, Gaziantep Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi ve İstanbul Üniversite’sinden öğretim üyeleriyle sunduğu“helikopter için yüksek performanslı güç aktarma ünitelerinin geliştirilmesi” projesi, Savunma Sanayii Müsteşarlğı (SSM) ve TUSAŞ uzmanları tarafından incelenerek kabul edilen 6 proje arasında yer aldı. Proje ekibinde Uludağ Üniversitesi’nden Prof.Dr. Nurettin Yavuz, Prof. Dr. Osman Kopmaz, Ars. Gör. Celalettin Yüce, Arş. Gör. Tufan Yılmaz ve Arş. Gör. Oğuz Doğan yer alıyor.

tai-1